activiteiten

In verband met de gebruikte materialen van de poppenkast(en) (kamerscherm+gordijnen) dienen de meeste voorstellingen binnenshuis plaats te vinden.

Voor de Nationale Voorleesdagen 2010
(van woensdag 20 januari t/m zaterdag 30 januari)
Is het boek "de Wiebelbillenboogie van Guido van Genechten gekozen tot het Prentenboek van het Jaar. Een jury van Nederlandse jeugdbibliothecarissen koos dit boek uit het aanbod van prentenboeken die in 2008 verschenen.

Hyperdepiep is bezig om een voorstelling rond dit prentenboek van Guido van Genechten te ontwikkelen. De verwachting is dat voor deze voorstelling in september 2009 de try-outs gespeeld kunnen worden, en dat vanaf oktober 2009 de voorstelling gespeeld kan worden.

Klik voor Wiebelbillenboogie-projectIn totaal selecteerde een jury tien titels voor peuters en kleuters. Deze boeken staan centraal tijdens De Nationale Voorleesdagen 2010. Doel van deze jaarlijkse campagne is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen.

Het belangrijkste criterium bij het kiezen van het Prentenboek van het Jaar is dat het boek, naast een goed verhaal en aantrekkelijke illustraties, voldoende aanknopingspunten biedt voor interactie met de peuters en verwerking in hun spel na het voorlezen. Deze elfdaagse campagne is een initiatief van Stichting Lezen, georganiseerd door de Stichting CPNB en vindt in 2010 voor de zevende keer plaats.

onze oude THEATERKAST. Goed voor bijna 30 jaar trouwe dienst.Vanaf 1980 verzorgde Poppentheater Peter en Stuifie de voorstellingen met een grote poppenkast van 5m.x2m.x2,5m. (lxbxh), in een verduisterde ruimte.
Vanaf 2009 is onze grote theaterkast met pensioen. Na bijna 30 jaar trouwe dienst hebben zeker twee generaties van de avonturen van dit poppenkast-duo kunnen genieten. Vanaf 2008 hebben onze poppen-karaktertjes Peter en Stuifie met veel van hun, en van een trouw publiek, vertrouwde avonturen, hun speelplek gekregen in DeZwerfkast. Zie ons tabblad 'DeZwerfkast' voor verdere informatie.

 

de voormalige HUISKAMERKAST (25 jaar trouwe dienst)Met het spelen van huiskamer-voorstellingen zijn we begin 2009 gestopt. Met andere werkzaamheden was deze activiteit niet meer te combineren. na 25 jaar géén huiskamer-voorstellingen meer.Daarmee is na 25 jaar een einde gekomen aan de mogelijkheid om Peter en Stuifie en hun avonturen in de huiskamer te zien.

De Huiskamer

 

 

 

In de zomer van 2007 is naar verwachting onze Zwerfkast klaar. Een reizend poppentheater in een verbouwde caravan waarmee we optredens kunnen verzorgen op braderieën, jaar- en of rommelmarkten.
Zie het tabblad 'de Zwerfkast' voor nadere informatie.

 

Rond de broers Peter en Stuifie beschikt Hyperdepiep inmiddels over een repertoire van meer dan 40 verhalen, rond diverse onderwerpen. Dat kunnen bewerkingen zijn van bekende sprookjes als bv. Roodkapje of Hans en Grietje, of sprookjes van eigen hand.
Peter&StuifieNaast de sprookjes zijn er ook algemene verhalen waarin emoties, of begrippen centraal staan die door de kinderen uit eigen ervaring worden herkend.
Als laatste beschikken we natuurlijk over gelegenheidsverhalen rond thema’s als Sinterklaas, Kerst, Herfst, Pasen, Voorjaar, Winter en Carnaval.
De poppenkastverhalen kunnen in lengte variëren van 15 minuten, tot middagvullende programma’s van 2x 45 minuten.

Alle verhalen zijn door ons geschreven of door ons bewerkt. Poppen, decors, liedjes en attributen hebben we zelf gemaakt. Alle voorstellingen worden Live gespeeld, alleen de liedjes zijn van te voren op geluidsband gezet.

Informeer eens naar de vergoedingen die we vragen voor verschillende activiteiten en u zult merken dat een voorstelling van ons poppentheater Peter en Stuifie ook binnen uw bereik ligt.