Poppentheater

PeterIn de wereld van het kind speelt de pop en het poppenspel, een belangrijke rol. De pop kán en mág nu eenmaal dingen die voor het kind vaak verboden of niet mogelijk zijn.

Bij poppentheater Peter en Stuifie, is Stuifie het jochie dat dingen doet die ieder kind graag zou willen. Zijn broer Peter weet Stuifie’s enthousiasme steeds in goede banen te leiden.

Sinds 1980 is het verhalenrepertoire nog steeds uitgebreid, en zoals u verder op deze website kunt lezen, hebben wij ons in de afgelopen 20 jaar niet alleen beperkt tot de normale poppenkaststukjes.

In al die jaren zijn de karaktertjes van de poppen en hun avonturen door het invoeren van ondersteunende muziek, liedjes, decors, licht- en muziekeffecten uitgegroeid tot een echt Poppentheater.

Uitgangspunt voor ons is de magische werking van het poppenspel op de kinderen. Wij proberen met onze voorstellingen de kinderen niet alleen te vermaken (dat wel op de eerste plaats!) maar ook om op deze manier mee te werken aan de vorming van het individu, door de kinderen binnen te voeren in de fantasiewereld van het poppenspel.