Prentenboek-voorstellingen

Sinds 2008 zijn we bezig met het ontwikkelen van een nieuwe serie voorstellingen rond prentenboeken. Daarmee sluiten we aan op door een jury van Nederlandse jeugdbibliothecarissen gekozen lijst van prentenboeken in het kader van de jaarlijkse nationale voorleesdagen. Ook op verzoek van kinderboekwinkels, uitgeverijen, scholen en bibliotheken worden voorstellingen ontwikkeld n.a.v. een boektitel.

Voor de Nationale Voorleesdagen 2013 is het boek: 'Nog 100 nachtjes slapen' van Milja Praagman gekozen tot het Prentenboek van het Jaar. De jury koos in totaal 10 titels die in 2013 centraal staan tijdens De Nationale Voorleesdagen van woensdag 23 januari t/m zaterdag 2 februari 2013.

De prentenboekvoorstellingen worden in principe met geluidsinstallatie gespeeld. Daarmee is er geen beperking aan het aantal toeschouwers. Wel dient de organisatie te zorgen voor voldoende begeleiding. De voorstellingen worden niet vanuit een poppenkast maar vanaf een speeltafel of vanuit een speeldecor gespeeld. De poppenspelers blijven daarbij zichtbaar voor het publiek. Dat is voor ons als poppenspelers de meest ideale situatie om tot directe interactie te komen met ons publiek.

Zie item-menu 'Voorstellingen' voor informatie en specifieke details bij de afzonderlijke voorstellingen.

of item-menu 'Making off...' voor een kijkje achter de schermen bijonze nieuwe projecten.